Helium voor ballonnen

Helium is een veilig, niet brandbaar gasproduct wat zeer geschikt is om ballonnen af te vullen. Gevulde helium ballonnen zijn een leuke en vrolijke vorm van uiting bij feesten en partijen, Het wordt ook vaak gebruikt bij openingen van bedrijven en winkels of als decoratie. Door de mogelijkheid van het bedrukken van de ballonnen met logo’s of tekst is het een gewild reclamemiddel.

Kuipers Gassen levert helium in cilinders met verschillende inhoudsmaten. Afhankelijk van de grootte van de ballonnen is een bepaald aantal ballonnen te vullen uit de cilindertypes weergegeven in onderstaande tabel.

 Type cilinder  Liter inhoud  Ca. aantal ballonnen
 HE04    4 liter    40
 HE10  10 liter   100
 HE20  20 liter   250
 HE30  30 liter   600
 HE50  50 liter  1000

Om de ballonnen veilig en eenvoudig te kunnen vullen ontvangt u bij een cilinder helium een ballonvuller en handleiding.

Voor ballonnen is er de keus uit twee materialen, namelijk latex of aluminiumfolie.
Latex ballonnen zijn goedkoper, gemakkelijk te vullen en zeer geschikt om te bedrukken met tekst en/of een bedrijfslogo. Daarentegen hebben ze een beperkte houdbaarheid. Meestal op de tweede dag na het vullen ontsnapt er helium door de zeer dunne ballonwand. Gevolg is dat de ballonnen rimpelig worden en gaan zakken. Wij raden ook sterk af om de dag voor het feest de latex ballonnen af te vullen, maar het op de dag zelf te doen.
48imagesCABUQZCS53imagesCAGB4XFI
.       Aluminiumfolie ballon                          Latex ballon