Oppervlakte bewerking materiaal.

PFERD heeft een productenprogramma van ruim 7500 bewerkingsgereedschappen. Uit deze enorme hoeveelheid hebben wij een pakket samengesteldt welke voldoet aan de meest voorkomen doorslijp, afbraam en polijstbewerkingen.
Doorslijpschijf                                 slijpmateriaal_004

Doorslijpschijven zijn in diverse uitvoeringen leverbaar in EHT vlakke- en EH doorgezette uitvoering. als slijpmateriaal is er keus uit 4 slijpmiddelen, korund, korund/siliciumcarbide, siliciumcarbide en zirkoniumkorund. Diverse schijfdiameters en schijfdiktes zijn beschikbaar. Het is dus niet eenvoudig om  “even” een schijf te pakken. voor elke doorslijpklus is wel een schijf beschikbaar, wij beperken het aantal schijven welke wij op voorraad hebben tot:

de schijfdikte 1.0 – 1.6 en 2.4 mm. Schijfdiameter 115 – 125 – 178 en 230 mm., zowel voor staal als voor aluminium.

Afbraamschijf                                   slijpmateriaal_003

Ook voor de afbraamschijven geldt een grote keuze uit diverse uitvoeringen betreffende slijpmiddel bindmiddel en maten. Wij beperken het tot de diameters van 115 – 125 – 178 – 230 mm. en schijfdikte van 7 mm.

Lamellenschijf – Polifan                   slijpmateriaal_005

Polifan-lamellenschijven bieden de gebruiker ten opzichte van de afbraamschijven vooral daar voordeel, waar naast hoog verspanend vermogen gelijktijdig ook een hoge oppervlaktekwaliteit vereist wordt.

Polifan-lamellenschijven zijn leverbaar in 115 – 125  en 180 mm.
Combiclick – fiber schijven             slijpmateriaal_008

Het COMBICLICK-systeem bestaat uit de combinatie van een flexibele steunschijf en de stabiele houder op de rugzijde van de fiberschijf. Met de steunschijf kunnen COMBICLICK-fiberschijven op alle gangbare haakse slijpmachines gebruikt worden. De geometrie van de koelspleten zorgt voor een hoge luchtdoorvoer, waardoor de thermische belasting van het slijpmiddel en het werkstuk duidelijk gereduceerd wordt.

De steunschijf is leverbaar in de maat 115, de fiberschijven in de maten 115 en 125 mm.
Polivlies – klitschijven                      slijpmateriaal_010

Door de elastiche tussenlaag van de POLIVLIES-klitschijvenhouder is het aanzet vrij bewerken van vlakken mogelijk bij snelle gereedschapwisseling. Toepassingsvoorbeelden zijn, verwijdering van aanloopkleuren op edelstaal RVS, fijn slijpen van grote vlakken in de apparaten- en tankbouw.

De klitschijven zijn leverbaar in de maat 115 en in drie grofheden, grof, middel en fijn.
Polinox – disc                                      slijpmateriaal_009

POLINOX-compactslijpdiscs worden gebruikt bij lateraal slijpen op haakse slijpmachines. Het verdichte vlies is verlijmd op een glasvezelversterkte steunschijf. Zij zijn speciaal geschikt voor bewerking van grotere vlakken op onderdelen uit edelstaal RVS.
Schijfborstels                                     slijpmateriaal_007

Uitstekend geschikt voor zwaar borstelwerkzaamheden, voor het ontbramen, reinigen en ontroesten. De schotelvorm van het borstellichaam vereenvoudigt het werken op moeilijk toegankelijke plaatsen. De getordeerde draad werkt agressiever dan gegolfde draad.

Schijfborstelmaat schotelvorm 115 mm. Vlakke borstel met asgat 22.2 verkrijgbaar in 125 mm.

Cilindrische slijphulzen en houder   slijpmateriaal_011

PFERD biedt cilindrische en conische slijphulsenhouders aan. Slijphulshouders zijn herbruikbare houders voor slijphulzen en worden volgens ISO 15637-1 onder de omschrijving “spanlichamen voor cilindrische slijphulzen”gevoerd. Door de zeer precies op elkaar afgestemde maatvoering is een veilige opspanning van de slijphulzen op de slijphulshouder gewaarborgd tijdens het gebruik.

Voor aanvullende informatie en overzicht van het PFERD totaal programma, klik op PFERD 

                        slijpmateriaal_012